petak, 28. lipnja 2013.

Trenutak dana: Prvo pojavljivanje Stephanie Brown


Stephanie Brown je jedan od likova koji fanovi obožavaju, a DC Comics mrzi.

Stephanie se isprva pojavila kao heroj zvani Spoiler. Svojom superherojskom karijerom je pokušavala zaustaviti zločine svog oca i trećerazrednog kriminalca Cluemastera. Stephanie se nastavljala pojavljivati u serijalu Robin, a čak je nakratko i sama postala Robin nakon što je Tim bio prisiljen povući se s te pozicije.

U priči War Games, Stephanie umire, a fanovi brzo počinju da lude zbog tog što u Batcaveu nema njene izložene odore. Službeni stav urednika DC Comicsa zašto je to tako je bio da je ona prekratko bila Robin da bi se to uopće važilo i da zato Batman ne osjeća potrebu da joj oda počast kao što je odao počast Jasonu, prethodnom ubijenom Robinu

Sol na ranu stavlja saznanje da je dr. Leslie Tompkins, Bruceova prijateljica i pacifista, mogla spasiti Stephanie, ali je odlučila da je pusti da umre kako bi se Batman opametio i prestao regrutirati nove Robine

Kako god, par godina kasnije, Stephanie se vraća "iz mrtvih" sa nategnutom pričom o isceniranoj smrti koju je organizirala njena majka kako bi joj kći dobila šansu za novi život. Ubrzo nakon toga, Stephanie postaje nova Batgirl. Njen (prilično dobar) serijal prekida New 52 reboot u kojem se Stephanie nije ni pomenula, a po službeni stav DC Comicsa (bar zasada) je da u tom reviziranom svijetu Stephanie i ne postoji. Prepustit ću vam da sami zamislite koliko su njeni fanovi sretni zbog toga. 

Tračak nade je predstavljala najava da će se Stephanie pojaviti kao Nightwing u Smallville stripu, ali DC Comics je te planove promjenio u zadnji čas, tako da su njeni fanovi po tko zna koji put bili razočarani. 


Batman #647 - Inquiring Minds (Chuck Dixon/Tom Lyle)

Nema komentara:

Objavi komentar