utorak, 11. lipnja 2013.

Trenutak dana: Prvo pojavljivanje Lois Lane


Lois Lane je jedan od najpopularnijih i najznačajnijih ženskih likova u historiji stripa. Kreirali su je Jerry Siegel i Joe Shuster, a prvi put se pojavila u Action Comics #1 davne 1938. godine. 

Već u prvim brojevima je bila okarakterizirana kao novinarka intelektualno jednaka Supermanu, koja se, u potrazi za pravom pričom, ne boji suočiti ni s kim. Njoj je pripala i čast da bude prva osoba koja će intervjuisati Supermana

U skoro svim verzijama priča o Supermanu, Lois je Supermanova djevojka, mada je DC Comics pokušavao da kreira ljubavni trokut s Lanom Lang, Clarkovom djevojkom iz djetinjstva. 

U prvih 20-ak godina Superman stripova Lois je obično pokušavala da kroz prevaru dokaže da je Clark Kent Superman ili da prevarom natjera Supermana da je oženi. 

Proći će više od 60 godina prije nego što Superman ne prizna istinu Lois o svom identitetu. Ubrzo nakon tog otkrića, Clark i Lois se vjenčaju. Nakon najnovijeg reboota, Lois i Clark, po novom kontinuitetu, nisu nikad bili u braku, a upitno je da li su uopće bili i u vezi. 


Action Comics #1 - Superman, Champion of the Oppressed... (Jerry Siegel/Joe Shuster)

Nema komentara:

Objavi komentar