subota, 1. lipnja 2013.

Trenutak dana: Prvo pojavljivanje Valerie Richards


Za razliku od priče svog starijeg brata, priča Valerie Richards je daleko kompliciranija. Valeria je drugo dijete Reeda i Susan Richards; dijete koje je usljed komplikacija rođeno mrtvo. Njen prvi sin, Franklin, koristi svoje ogromne sposobnosti i spašava život svoje sestre prije no što je rođena i šalje je "negdje drugo" bez znanja svojih roditelja. 

U svom prvom pojavljivanju, Valeria se pojavljuje kao odrasla i pod imenom Valeria Von Doom. Tada je bila kći Susan Richards i Victor Von Dooma iz alternativne stvarnosti. No, kao i četvorka, i Valeria iz alternativne stvarnosti prelazi u klasični Marvel univerzum. 

Za vrijeme rata Fantastične četvorke s Abraxasom, utjelovljenjem uništenja, Valeria Von Doom žrtvuje svoj život, no, nakon njene žrtve Susan ponovno zatrudni. Dijete koje rodi je Valeria Richards, no, ni ovaj put trudnoća nije prošla bez komplikacija. Valeriu na svijet donosi nitko drugi do Doctor Doom, tražeći zauzvrat samo da on da ime djetetu, što se, kasnije, ispostavi kao jedan u nizu Doomovih planova.


Fantastic Four #15 - A Clash of Iron (Chris Claremont/Salvador Larroca)

Nema komentara:

Objavi komentar