subota, 22. lipnja 2013.

Trenutak dana: Prvo pojavljivanje Lex Luthora


Alexander Joseph "Lex" Luthor je jedan od Supermanovih najvećih neprijatelja; ujedno i neprijatelj koji se pojavio u čak četiri Superman filma. 

Lex je obično prikazan kao čovjek bez ikakvih super moći. Njegovo oružje u borbi protiv Supermana je njegov intelekt, kojim je kreirao brojne izume i bića za borbu protiv mrskog mu vanzemaljca. 

Razlog njihova rivalstva je varirao, no, uglavnom je riječ o tome da Lex Supermana vidi kao čudovište koje svaki čas može odlučiti da pokori cijeli svijet i postane tiranin Zemlje. To je daleko bolji razlog od početnog u kojem je Lex mrzio Supermana jer je on izazvao eksploziju u laboratoriju zbog koje je ovaj oćelavio. Šta da vam kažem, stripovi su nekad bili jednostavniji... 

Lex je mjenjao svoje metode više nego ijedan lik u Superman mythosu. Isprva okarakteriziran kao vođa sekte koja izaziva ratove zbog profita, Lex je bio i poludjeli znanstvenik naoružan armorom, predsjednik SAD-a, a u novijim pričama je obično prikazan kao beskrupolozni poslovni čovjek i znanstvenik. 


Action Comics #23 - ... (Jerry Siegel/Joe Shuster)

Nema komentara:

Objavi komentar