utorak, 23. travnja 2013.

Faza 2 Marvelovih filmova: Šta nas očekuje?


Faza 1 Marvel filmova je bila posvećena okupljanju Avengersa. Marvel je sve svoje figure rasporedio na ploči i sada nas očekuju posve drukčije priče, koje će postavljati teren za The Avengers 2


Film koji otvara Fazu 2 Marvelovih filmova će biti Iron Man 3. Jon Favreaua na redateljskoj stolici je zamijenio Shane Black, najpoznatiji kao redatelj Kiss Kiss Bang Bang i scenarista serijala Smrtonosno oružje. Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow i Don Cheadle se vraćaju svojim ulogama, a priča se fokusira na virus Extremis, kojim se mogu kreirati super moći. 

Centralni negativac Iron Man 3 je Iron Manov najveći protivnik - the Mandarin, kojeg će na velikom platnu utjeloviti oskarovac Ben Kingsley. Američka premijera filma je 3. maja, no, sarajevska publika (a među njima i ja :)) će film moći pogledati već 25. aprila. 


Thor: The Dark World će svoju američku premijeru imati 8. novembra. Kenneth Branagha na redateljskoj stolici je zamijenio Alan Taylor, jedan od redatelja Game of Thrones serije. 

U nastavku, Thor će putovati u Svartalfheim, gdje će se sukobiti sa Malekithom, vladarom Dark Elfova,  pokušavajući zaustaviti veliki rat. Malekith the Accurseda će na velikom ekranu utjeloviti Christopher Eccleston, a glumačka ekipa iz prvog dijela se u potpunosti vraća. 


Captain America: The Winter Soldier će biti prava poslastica za Marvel fanove. Već je poznato da će se u filmu pojaviti Nick Fury, Maria Hill i Black Widow, a najavljeno je i pojavljivanje Falcona, jednog od najstarijih Steveovih prijatelja, i Sharon Carter, Captainove velike ljubavi. 

Film će imati čak četiri negativca. Osim centralnog negativca, Winter Soldiera, najavljen je povratak Arnima Zole (koji će, nadam se, ovaj put biti prikazan u svom stripovskom izdanju), kao i dva negativca, koji, obično, ispunjavaju funkciju plaćenika:  Crossbonesa, čestog suradnika Red Skulla, i Batroca, prvaka u savateu

Film će režirati braća Russo, najpoznatiji po radovima na humorističnim serijama kao što su Arrested Development, Happy Endings, Carpoolers i Community. Američka premijera Captain America: The Winter Soldier je 4. aprila 2014. godine.


Guardians of the Galaxy je daleko opskurniji strip u odnosu na dosadašnje Marvelove filmove, koji se fokusira na hrpu čudnih likova, koji, kako samo ime kaže, štite galaksiju. 

Zasada je poznato da će tim činiti vođa tima Star-Lord (Chris Pratt), Drax the Destroyer (slavni kečer Dave Bautista), Gamora (Zoe Saldana), antropomorfični rakun Rocket Raccoon i Groot, pripadnik vanzemaljske vrste Flora Colossus, koji izgleda kao ogromno drvo. 

Osim pomenutih, poznato je i da će Michael Rooker utjeloviti Yondua, člana verzije tima iz 31. stoljeća. Film će režirati James Gunn, poznat kao redatelj filmova Slither i Super

Zaplet i negativci filma su još uvijek nepoznati, a američka premijera filma se očekuje 1. augusta 2014. godine.


O The Avengers 2 se još uvijek jako malo zna. Poznato je da se glumačka postava u potpunosti vraća i da će Joss Whedon se vratiti kao scenarist i redatelj nastavka najgledanijeg filma 2012. godine. Detalji o priči ili negativcima su još uvijek nepoznati.

Američka premijera The Avengers 2 će biti 1. maja 2015. godine. 


Posljednji film Faze 2 je film koji je prvobitno trebao biti dio Faze 1: Ant-Man. Scenarij i režiju će potpisati Edgar Wright, najpoznatiji kao redatelj Shaun of the Dead i Scott Pilgrim VS The World. Detalji o priči, glumcima ili negativcima su još uvijek nepoznati. 

Američka premijera filma koji će zatvoriti Fazu 2 se očekuje 6. novembra 2015. godine. 

Nema komentara:

Objavi komentar