ponedjeljak, 22. travnja 2013.

Faza 1 Marvel filmova: Kratki filmovi


Fazu 1 Marvel filmova je osim šest filmova činilo i tri kratka filma. S kratkim filmovima, Marvel je smatrao da  može uvesti neke slabije poznate likove (koji bi, možda, mogli dobiti veće uloge nekad kasnije), ali i da "pokrpa" neke rupe u kontinuitetu. 


Prvi kratki film je bio The Consultant i izdat je na blu-rayu Thora. U filmu vidimo pokušaj World Security Councila da Abominationa puste na slobodu i pridruže Avengersima, što se nimalo ne dopada agentima S.H.I.E.L.D.-a Coulsonu i Sitwellu.


I drugi Marvelov kratki film se bavio agentima S.H.I.E.L.D.-a. A Funny Thing Happened on the Way to Thor's Hammer se pojavio na blu-rayu Captain America: The First Avenger, a fokusirao se na jednog od fanovima najdražih likova: agenta Coulsona

Fanovi brza oka su mogli vidjeti i jedan mali easter egg; naime, na benzinskoj pumpi se jasno vidi ime Roxxon, kompanije koja se sukobila s brojnim Marvel likovima. 


Za razliku od prethodna dva filma, koja su trajala samo po četiri minuta, treći film Item 47 traje cijelih 12 minuta. Film je izdat na blu-rayu The Avengers, a fokusira se na mladi par koji pronađe jedno od oružja ostalih nakon invazije Chitaurija. Ubijeđeni u svoju nadmoć i ne vidjevši drugi izlaz iz problema, odluče da opljačkaju banku.

Item 47 je predstavljao epilog Faze 1 Marvel filmova. Šta nas sve čeka u Fazi 2 - saznat ćemo već 25. aprila na premijeri Iron Man 3.  

Nema komentara:

Objavi komentar