ponedjeljak, 23. rujna 2013.

Trenutak dana: Prvo pojavljivanje Punishera


The Punisher je jedan od najpopularnijih Marvelovih junaka. Prvi put se pojavio kao antiheroj u Amazing Spider-Man #129, gdje ga je Jackal prevario da je Spider-Man opasni zločinac kojeg netko mora zaustaviti. 

U prvih par pojavljivanja, Frank Castle je bio isključivo jako popularan guest star u drugim serijalima. Ogromna popularnost lika je dovela do njegovog prvog mini-serijala, a potom i do prvog serijala. Frankova popularnost je sama rasla, pa je u 90-im godinama imao četiri (4) serijala. 90-e su nam dale i jedan od najbizarnijih stripova svih vremena: The Punisher Armory. To je mini-serijal u kojem Frank sjedi u svojoj oružarnici i priča čitateljima kako se zove koje oružje i koje su mu prednosti i mane.  

To, na žalost, neće biti najlošiji Punisher strip, niti najbizarniji. 

Čast najlošijeg će ponijeti strip u kojem se Punisher vrati na Zemlju kao anđeo osvete s ciljem da ubije sve vragove na Zemlji. Titulu najbizarnijeg će ponijeti strip u kojem je Punisher unakažen i podvrgne se plastičnoj operaciji od strane briljantnog plastičnog hirurga (koja je u međuvremenu se navukla na kokain i prostituiše se da bi zaradila novac za drogu). Plastična operacija je imala nesretnu posljedicu: Naime, Frank je postao crnac! 

Uprkos svim ovim lošim pričama, Punisher i dalje ostaje sjajan lik. A ako želite čitati dobre Punisher stripove, onda nema potrebe da tražite dalje od Garth Ennisovog Punisher MAX serijala.


The Amazing Spider-Man #129 - The Punisher Strikes Twice! (Gerry Conway/Ross Andru & John Romita Sr.)

Nema komentara:

Objavi komentar