subota, 20. srpnja 2013.

Trenutak dana: Prvo pojavljivanje Herculesa


Bez ikakve dileme, najpopularniji mitološki lik u Marvel univerzumu je Thor. No, Marvel u svoj univerzum nije uklopio samo nordijski panteon, već... Pa, gotovo sve koji postoje. :)

Drugi najzastupljeniji panteon u Marvel univerzumu je grčki. 

Grčke bogove predvodi sin Zeusa - Hercules. Hercules je u svom prvom pojavljivanju predstavljen kao (ne)prijatelj Thora, no, s vremenom, Hercules napušta ulogu povremenog guest stara u Thor stripovima i postaje član Avengersa

Za razliku od Thora, Hercules je puno opušteniji lik, željan alkohola, žena i dobrog provoda. Jednostavno rečeno, on je Bog s kojim bi se željeli družiti, dok je Thor Bog kojeg bi željeli imati uz sebe u trenutku opasnosti.

Hercules se obično pojavljivao u (rijetkim) mini-serijalima i u Avengers stripovima, sve dok 2008. godine ne dobiva svoj serijal, koji ne mogu dovoljno nahvaliti. Taj serijal nam je, između ostalog, podario priču u kojoj Hercules mora da glumi da je Thor kako bi spriječio rat. Zapravo, Hercules je tu samo pijun, kojeg će Thor pokušati zaustaviti prerušen u - Herculesa. Hilarity ensues, što bi rekli Ameri. :)


Journey into Mystery Annual #1 - When Titans Clash! Thor VS. Hercules! (Stan Lee/Jack Kirby)

Nema komentara:

Objavi komentar