nedjelja, 4. kolovoza 2013.

Trenutak dana: Prvo pojavljivanje Mister Freezea


Victor Fries je pretrpio brojne izmjene u svome životu. Isprva je bio obični lopov sa pištoljem kojim je mogao zaleđivati. Igrana serija Batman '66 je revitalizirala njegov lik i promijenila mu ime iz Mister Zero/Doctor Zero u Mister Freeze

No, ništa to nije pomoglo da lik Mister Freezea postane značajnija prijetnja u Batmanovoj galeriji zlikovaca. Ono što ga je populariziralo je legendarna animirana serija Batman: The Animated Series, koja je njegov lik učinila daleko dubljim no što je bio. Origin koji je animirana serija ponudila ga je učinilo daleko simpatičnijim likom, gotovo pa nekom vrstom antiheroja. 

Po tom originu, koji će kasnije postati i njegov službeni origin u stripu, Fries je bio znanstvenik koji je pokušao da spasi svoju ženu Noru od neizlječive bolesti. Zaledio ju je kako bi joj kupio vrijeme dok ne pronađe lijek, ali, u laboratorijskoj nesreći, prisiljen je da ostane u posebnom odijelu koje mu spušta tjelesnu temperaturu, kako bi preživio.

Dojmu koji je Mister Freeze ostavio u animiranoj seriji je doprinijela i izvrsna gluma Michaela Ansare, koji je prije nekoliko dana preminuo. 


Batman #121 - The Ice Crimes of Mr. Zero (Bill Finger & Sheldon Moldoff)

Nema komentara:

Objavi komentar